Baza aktów prawnych Unii Europejskiej Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: konserwować
NACE 15.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa
NACE 15.20: Processing and
preserving
of fish and fish products
NACE 15.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa
NACE 15.20: Processing and
preserving
of fish and fish products
NACE 15.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa
NACE 15.20: Processing and
preserving
of fish and fish products
NACE 15.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa
NACE 15.20: Processing and
preserving
of fish and fish products
...działalności jest określony zgodnie z definicją Eurostatu wg kodu NACE 15.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa.
...activity is defined according to the EUROSTAT definition under NACE Code 15.20: ‘Processing and
preserving
of fish and fish products’.
Populacja odnosi się do przedsiębiorstw, których główny przedmiot działalności jest określony zgodnie z definicją Eurostatu wg kodu NACE 15.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa.
The population shall refer to enterprises whose main activity is defined according to the EUROSTAT definition under NACE Code 15.20: ‘Processing and
preserving
of fish and fish products’.
...działalności jest określony zgodnie z definicją Eurostatu według kodu NACE 15.20: „Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa”.
...activity is defined according to the Eurostat definition under NACE Code 15.20: ‘Processing and
preserving
of fish and fish products’.
Populacja odnosi się do przedsiębiorstw, których główny przedmiot działalności jest określony zgodnie z definicją Eurostatu według kodu NACE 15.20: „Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa”.
The population shall refer to enterprises whose main activity is defined according to the Eurostat definition under NACE Code 15.20: ‘Processing and
preserving
of fish and fish products’.
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa
Processing and
preserving
of fish and fish products
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb i produktów rybołówstwa
Processing and
preserving
of fish and fish products
Puszkowanie i
konserwowanie
ryb i innej żywności pochodzenia morskiego
Canning and
preserving
of fish and other sea foods
Puszkowanie i
konserwowanie
ryb i innej żywności pochodzenia morskiego
Canning and
preserving
of fish and other sea foods
Przetworzone lub
konserwowane
ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej
Prepared or
preserved
fish; caviar and caviar substitutes prepared from fish eggs
Przetworzone lub
konserwowane
ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej
Prepared or
preserved
fish; caviar and caviar substitutes prepared from fish eggs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
NACE 10.20: Processing and
preserving
of fish, crustaceans and mollusks
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
NACE 10.20: Processing and
preserving
of fish, crustaceans and mollusks
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
NACE 10.20: Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
NACE 10.20: Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków Cooking
and other preparation services
for the production of meat products l
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków Cooking
and other preparation services
for the production of meat products l
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
NACE 10.20: Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
NACE 10.20: Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
NACE 10.20: Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
...przetwarzaniem i konserwowaniem wyrobów rybnych; usługi podwykonawców związane z przetwarzaniem i
konserwowaniem
ryb, skorupiaków i mięczaków
...manufacture of fish products; sub-contracted operations as part of manufacturing of processed and
preserved
fish, crustaceans and molluscs
Wędzenie i pozostałe usługi związane z przetwarzaniem i konserwowaniem wyrobów rybnych; usługi podwykonawców związane z przetwarzaniem i
konserwowaniem
ryb, skorupiaków i mięczaków
Smoking and other preservation and preparation services for manufacture of fish products; sub-contracted operations as part of manufacturing of processed and
preserved
fish, crustaceans and molluscs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
Usługi podwykonawców związane z przetwarzaniem i
konserwowaniem
ryb, skorupiaków i mięczaków
Sub-contracted operations as part of manufacturing of processed and
preserved
fish, crustaceans and molluscs
Usługi podwykonawców związane z przetwarzaniem i
konserwowaniem
ryb, skorupiaków i mięczaków
Sub-contracted operations as part of manufacturing of processed and
preserved
fish, crustaceans and molluscs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
Przetwarzanie i
konserwowanie
ryb, skorupiaków i mięczaków
Processing and
preserving
of fish, crustaceans and molluscs
Puszki, w rodzaju stosowanych do
konserwowania
napojów, z żeliwa lub stali, o pojemności mniejszej niż 50 litrów
Cans used for
preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, food cans 7310 21 11 p/st @ S 25.92.11.35 Cans used for preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, drinks
Puszki, w rodzaju stosowanych do
konserwowania
napojów, z żeliwa lub stali, o pojemności mniejszej niż 50 litrów
Cans used for
preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, food cans 7310 21 11 p/st @ S 25.92.11.35 Cans used for preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, drinks
Puszki, w rodzaju stosowanych do
konserwowania
napojów, z żeliwa lub stali, o pojemności mniejszej niż 50 litrów
Cans used for
preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, drinks
Puszki, w rodzaju stosowanych do
konserwowania
napojów, z żeliwa lub stali, o pojemności mniejszej niż 50 litrów
Cans used for
preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, drinks
Puszki, w rodzaju stosowanych do
konserwowania
napojów, z żeliwa lub stali, o pojemności mniejszej niż 50 litrów
Cans used for
preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, drinks
Puszki, w rodzaju stosowanych do
konserwowania
napojów, z żeliwa lub stali, o pojemności mniejszej niż 50 litrów
Cans used for
preserving
food and drink of iron or steel, < 50 l, drinks