Podobne wyszukiwania

Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: dough
This produces the layering which is characteristic of croissant
dough
.

W ten sposób uzyskuje się charakterystyczne dla
ciasta
półfrancuskiego
uwarstwienie
.
This produces the layering which is characteristic of croissant
dough
.

W ten sposób uzyskuje się charakterystyczne dla
ciasta
półfrancuskiego
uwarstwienie
.

...draft Regulation on specific provisions on the compulsory labelling of bakery products from frozen
dough
.

...szczegółowych przepisów dotyczących obowiązkowego etykietowania wyrobów piekarniczych z mrożonego
ciasta
.
In accordance with the procedure provided for in Article 19(2) of Directive 2000/13/EC, the Greek authorities notified to the Commission on 15 May 2007 a draft Regulation on specific provisions on the compulsory labelling of bakery products from frozen
dough
.

Zgodnie z procedurą przewidzianą w art. 19 akapit 2 dyrektywy 2000/13/WE w dniu 15 maja 2007 r. władze Grecji zgłosiły Komisji projekt rozporządzenia w sprawie szczegółowych przepisów dotyczących obowiązkowego etykietowania wyrobów piekarniczych z mrożonego
ciasta
.

French fries from potato
dough

Frytki z
masy
ziemniaczanej
French fries from potato
dough

Frytki z
masy
ziemniaczanej

Making the croissant
dough

Sporządzenie
ciasta
półfrancuskiego
Making the croissant
dough

Sporządzenie
ciasta
półfrancuskiego

...from frozen dough should be labelled with the date of production and the origin of the frozen
dough
.

...z mrożonego ciasta powinna znajdować się informacja o dacie produkcji i pochodzeniu mrożonego
ciasta
.
Pursuant to the notified draft, bakery products from frozen dough should be labelled with the date of production and the origin of the frozen
dough
.

Zgodnie ze zgłoszonym projektem na etykiecie wyrobów piekarniczych z mrożonego ciasta powinna znajdować się informacja o dacie produkcji i pochodzeniu mrożonego
ciasta
.

...a draft Regulation from the Hellenic Republic on the labelling of bakery products from frozen
dough

...rozporządzenia Republiki Greckiej w sprawie etykietowania wyrobów piekarniczych z mrożonego
ciasta
concerning a draft Regulation from the Hellenic Republic on the labelling of bakery products from frozen
dough

dotycząca projektu rozporządzenia Republiki Greckiej w sprawie etykietowania wyrobów piekarniczych z mrożonego
ciasta

...required to refrain from adopting its draft Decree on the labelling of bakery products from frozen
dough
.

...nieprzyjmowania projektu rozporządzenia w sprawie etykietowania wyrobów piekarniczych z mrożonego
ciasta
.
The Hellenic Republic is required to refrain from adopting its draft Decree on the labelling of bakery products from frozen
dough
.

Zobowiązuje się Republikę Grecką do nieprzyjmowania projektu rozporządzenia w sprawie etykietowania wyrobów piekarniczych z mrożonego
ciasta
.

Potato crisps from fresh potatoes and from potato
dough

Chipsy ziemniaczane z ziemniaków świeżych i z
masy
ziemniaczanej
Potato crisps from fresh potatoes and from potato
dough

Chipsy ziemniaczane z ziemniaków świeżych i z
masy
ziemniaczanej

starting material fresh potatoes or pre-fabricates (potato
dough
),

materiał wyjściowy: ziemniaki świeże lub półprodukty,
starting material fresh potatoes or pre-fabricates (potato
dough
),

materiał wyjściowy: ziemniaki świeże lub półprodukty,

using a spoon, place 70 to 100 g of crushed, peeled tomatoes in the centre of the disc of
dough
,

za pomocą łyżki nakłada się na środku krążka
ciasta
70-100 g rozdrobnionych pomidorów bez skórki,
using a spoon, place 70 to 100 g of crushed, peeled tomatoes in the centre of the disc of
dough
,

za pomocą łyżki nakłada się na środku krążka
ciasta
70-100 g rozdrobnionych pomidorów bez skórki,

Second stage: preparation of the
dough

Etap drugi: przygotowanie
ciasta
Second stage: preparation of the
dough

Etap drugi: przygotowanie
ciasta

...80 g of crushed, peeled tomatoes and/or chopped small fresh tomatoes at the centre of the disc of
dough
,

za pomocą łyżki nakłada się na środku krążka
ciasta
60-80 g rozdrobnionych pomidorów bez skórki lub świeżych pokrojonych małych pomidorów,
using a spoon, place 60 to 80 g of crushed, peeled tomatoes and/or chopped small fresh tomatoes at the centre of the disc of
dough
,

za pomocą łyżki nakłada się na środku krążka
ciasta
60-80 g rozdrobnionych pomidorów bez skórki lub świeżych pokrojonych małych pomidorów,

using a spoon, place 60 to 80g of crushed, peeled tomatoes at the centre of the disc of
dough
,

za pomocą łyżki nakłada się na środku krążka
ciasta
60-80 g rozdrobnionych pomidorów bez skórki,
using a spoon, place 60 to 80g of crushed, peeled tomatoes at the centre of the disc of
dough
,

za pomocą łyżki nakłada się na środku krążka
ciasta
60-80 g rozdrobnionych pomidorów bez skórki,

Preparation of the
dough

Przygotowanie
ciasta
Preparation of the
dough

Przygotowanie
ciasta

Measure the temperature of the
dough
.

Zmierzyć temperaturę
ciasta
.
Measure the temperature of the
dough
.

Zmierzyć temperaturę
ciasta
.

Making the yeast
dough

Sporządzenie
ciasta
drożdżowego
Making the yeast
dough

Sporządzenie
ciasta
drożdżowego

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich