Podobne wyszukiwania

Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: sok
...z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % w masie
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

...added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.
soki owocowe z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % w masie
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

the fruit juices with added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.

...owocowe z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % masy
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

...added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.
soki owocowe z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % masy
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

the fruit juices with added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.

...owocowe z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % masy
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

...added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.
soki owocowe z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % masy
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

the fruit juices with added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.

...z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % w masie
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

...added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.
soki owocowe z dodatkiem cukru, o liczbie Brixa nieprzekraczającej 67 i zawierające mniej niż 50 % w masie
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

the fruit juices with added sugar, of a Brix value not exceeding 67 and containing less than 50 % by weight of fruit
juice
lose their original character of fruit juices of heading 2009.

...dodatkową 5b) soki owocowe z dodatkiem cukru, zawierające w ich naturalnym stanie mniej niż 50 %
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

According to additional note 5(b) fruit juices with added sugar only retain their
original
character of fruit
juices
of heading 2009 if their fruit juice content is 50 % or more.
Zgodnie z uwagą dodatkową 5b) soki owocowe z dodatkiem cukru, zawierające w ich naturalnym stanie mniej niż 50 %
soku
owocowego, tracą naturalny charakter soków owocowych objętych pozycją 2009.

According to additional note 5(b) fruit juices with added sugar only retain their
original
character of fruit
juices
of heading 2009 if their fruit juice content is 50 % or more.

Soki
owocowe produkowane z użyciem ekstrakcji wodnej

Water extracted fruit
juice
Soki
owocowe produkowane z użyciem ekstrakcji wodnej

Water extracted fruit
juice

...[4], konieczna jest zmiana szczegółowych przepisów dyrektywy 2001/112/WE dotyczących etykietowania
soków
owocowych i podobnych produktów w celu uwzględnienia nowych przepisów dotyczących...

...to amend the specific provisions of Directive 2001/112/EC concerning the labelling of fruit
juices
and similar products to reflect the new rules on authorised ingredients, such as those pertai
Bez uszczerbku dla dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 marca 2000 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw państw członkowskich odnoszących się do etykietowania, prezentacji i reklamy środków spożywczych [4], konieczna jest zmiana szczegółowych przepisów dyrektywy 2001/112/WE dotyczących etykietowania
soków
owocowych i podobnych produktów w celu uwzględnienia nowych przepisów dotyczących dopuszczalnych składników, takich jak przepisy dotyczące dodatku cukrów, które nie są już dozwolone w sokach owocowych.

Without prejudice to Directive 2000/13/EC of the European Parliament and of the Council of 20 March 2000 on the approximation of the laws of the Member States relating to the labelling, presentation and advertising of foodstuffs [4], it is necessary to amend the specific provisions of Directive 2001/112/EC concerning the labelling of fruit
juices
and similar products to reflect the new rules on authorised ingredients, such as those pertaining to the addition of sugars, which are no longer authorised in fruit juices.

...określa w szczególności czynniki jakości oraz wymogi dotyczące etykietowania w odniesieniu do
soków
owocowych i podobnych produktów.

The Codex Standard establishes, in particular, quality factors and labelling requirements for fruit
juices
and similar products.
Norma Codex określa w szczególności czynniki jakości oraz wymogi dotyczące etykietowania w odniesieniu do
soków
owocowych i podobnych produktów.

The Codex Standard establishes, in particular, quality factors and labelling requirements for fruit
juices
and similar products.

...norma Codex określa w szczególności czynniki jakości oraz wymagania dotyczące etykietowania dla
soków
owocowych i podobnych produktów.

This Codex Standard establishes in particular quality factors and labelling requirements for fruit
juices
and similar products.
Wymieniona norma Codex określa w szczególności czynniki jakości oraz wymagania dotyczące etykietowania dla
soków
owocowych i podobnych produktów.

This Codex Standard establishes in particular quality factors and labelling requirements for fruit
juices
and similar products.

Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages
Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages

Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages
Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages

Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages
Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages

Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages
Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages

Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages
Prasy, kruszarki i podobne urządzenia do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wines, cider, fruit
juices
or similar beverages

Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages
Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages

Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages
Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages

Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages
Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages

Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages
Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń wykorzystywanych do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages

Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages
Części pras, kruszarek i podobnych urządzeń do wyrobu wina, jabłecznika,
soków
owocowych i podobnych napojów

Parts for presses, crushers and similar machinery used in the manufacture of wine, cider, fruit
juices
or similar beverages

Soki
owocowe i nektary owocowe w rozumieniu dyrektywy Rady 2001/112/WE [6] oraz soki warzywne i nektary warzywne

Fruit
juice
and fruit nectar as mentioned in Council Directive 2001/112/EC [6] and vegetable juice and vegetable nectars
Soki
owocowe i nektary owocowe w rozumieniu dyrektywy Rady 2001/112/WE [6] oraz soki warzywne i nektary warzywne

Fruit
juice
and fruit nectar as mentioned in Council Directive 2001/112/EC [6] and vegetable juice and vegetable nectars

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich