Podobne wyszukiwania

Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: przecier
»succo e polpa« lub »sumo e polpa«, dla nektarów otrzymywanych wyłącznie z
przecieru
owocowego lub zagęszczonego przecieru owocowego;

“succo e polpa” or “sumo e polpa”, for fruit nectars
obtained
exclusively from fruit
purée
and/or concentrated fruit purée;
»succo e polpa« lub »sumo e polpa«, dla nektarów otrzymywanych wyłącznie z
przecieru
owocowego lub zagęszczonego przecieru owocowego;

“succo e polpa” or “sumo e polpa”, for fruit nectars
obtained
exclusively from fruit
purée
and/or concentrated fruit purée;

...zagęszczonych soków dopuszczalne jest mieszanie soku owocowego lub zagęszczonego soku owocowego z
przecierem
owocowym lub zagęszczonym przecierem owocowym.

The mixing of fruit juice and/or concentrated fruit juice with fruit
purée
and/or concentrated fruit
purée
is authorised in the production of fruit juice from concentrate.
W produkcji soków owocowych z zagęszczonych soków dopuszczalne jest mieszanie soku owocowego lub zagęszczonego soku owocowego z
przecierem
owocowym lub zagęszczonym przecierem owocowym.

The mixing of fruit juice and/or concentrated fruit juice with fruit
purée
and/or concentrated fruit
purée
is authorised in the production of fruit juice from concentrate.

...określonych w załączniku I część II pkt 3, może zostać ponownie wprowadzony do zagęszczonego
przecieru
owocowego, pod warunkiem że w całości pochodzi z tych samych gatunków owoców.

Concentrated fruit
purée
may have restored flavour which shall be obtained by suitable physical means, as defined in point 3 of Part II of Annex I and all of which must be recovered from the same...
Aromat otrzymany za pomocą odpowiednich metod fizycznych, określonych w załączniku I część II pkt 3, może zostać ponownie wprowadzony do zagęszczonego
przecieru
owocowego, pod warunkiem że w całości pochodzi z tych samych gatunków owoców.

Concentrated fruit
purée
may have restored flavour which shall be obtained by suitable physical means, as defined in point 3 of Part II of Annex I and all of which must be recovered from the same species of fruit.

Zagęszczony
przecier
owocowy

Concentrated fruit
purée
Zagęszczony
przecier
owocowy

Concentrated fruit
purée

Przeciery
owocowe

Fruit
purées
Przeciery
owocowe

Fruit
purées

W produkcji soku owocowego dozwolone jest mieszanie soku owocowego z
przecierem
owocowym.

The mixing of fruit juice with fruit
purée
is authorised in the production of the fruit juice.
W produkcji soku owocowego dozwolone jest mieszanie soku owocowego z
przecierem
owocowym.

The mixing of fruit juice with fruit
purée
is authorised in the production of the fruit juice.

Minimalne wartości w skali Brixa dla odtworzonego soku owocowego i odtworzonego
przecieru
owocowego

Minimum degree Brix values for reconstituted fruit juice and reconstituted fruit
purée
Minimalne wartości w skali Brixa dla odtworzonego soku owocowego i odtworzonego
przecieru
owocowego

Minimum degree Brix values for reconstituted fruit juice and reconstituted fruit
purée

MINIMALNE WARTOŚCI W SKALI BRIXA DLA ODTWORZONEGO SOKU OWOCOWEGO I ODTWORZONEGO
PRZECIERU
OWOCOWEGO

MINIMUM BRIX LEVELS FOR RECONSTITUTED FRUIT JUICE AND RECONSTITUTED FRUIT
PURÉE
MINIMALNE WARTOŚCI W SKALI BRIXA DLA ODTWORZONEGO SOKU OWOCOWEGO I ODTWORZONEGO
PRZECIERU
OWOCOWEGO

MINIMUM BRIX LEVELS FOR RECONSTITUTED FRUIT JUICE AND RECONSTITUTED FRUIT
PURÉE

...bezalkoholowy składający się z zagęszczonych soków owocowych, zagęszczonego soku warzywnego i
przecierów
owocowych.

...beverage consisting of fruit juice concentrates, a vegetable juice concentrate and fruit
purees
.
Produkt jest przedstawiany jako napój bezalkoholowy składający się z zagęszczonych soków owocowych, zagęszczonego soku warzywnego i
przecierów
owocowych.

The product is presented as a non-alcoholic beverage consisting of fruit juice concentrates, a vegetable juice concentrate and fruit
purees
.

Przecier
owocowy

Fruit
purée
Przecier
owocowy

Fruit
purée

Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
.
Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
.

Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
.
Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
.

...lub »sumo e polpa«, dla nektarów otrzymywanych wyłącznie z przecieru owocowego lub zagęszczonego
przecieru
owocowego;

...“sumo e polpa”, for fruit nectars obtained exclusively from fruit purée and/or concentrated fruit
purée
;
»succo e polpa« lub »sumo e polpa«, dla nektarów otrzymywanych wyłącznie z przecieru owocowego lub zagęszczonego
przecieru
owocowego;

“succo e polpa” or “sumo e polpa”, for fruit nectars obtained exclusively from fruit purée and/or concentrated fruit
purée
;

...mieszanie soku owocowego lub zagęszczonego soku owocowego z przecierem owocowym lub zagęszczonym
przecierem
owocowym.

The mixing of fruit juice and/or concentrated fruit juice with fruit purée and/or concentrated fruit purée is authorised in the production of fruit juice from concentrate.
W produkcji soków owocowych z zagęszczonych soków dopuszczalne jest mieszanie soku owocowego lub zagęszczonego soku owocowego z przecierem owocowym lub zagęszczonym
przecierem
owocowym.

The mixing of fruit juice and/or concentrated fruit juice with fruit purée and/or concentrated fruit purée is authorised in the production of fruit juice from concentrate.

Przecier
i koncentrat z owoców Morinda citrifolia (noni), zgodne ze specyfikacją w załączniku I, mogą zostać wprowadzone do obrotu w Unii jako nowy składnik żywności do stosowania zgodnie z...

Morinda citrifolia (Noni) fruit
puree
and concentrate as specified in Annex I may be placed on the market in the Union as a novel food ingredient for the uses listed in Annex II.
Przecier
i koncentrat z owoców Morinda citrifolia (noni), zgodne ze specyfikacją w załączniku I, mogą zostać wprowadzone do obrotu w Unii jako nowy składnik żywności do stosowania zgodnie z załącznikiem II.

Morinda citrifolia (Noni) fruit
puree
and concentrate as specified in Annex I may be placed on the market in the Union as a novel food ingredient for the uses listed in Annex II.

...naukowej panelu EFSA ds. produktów dietetycznych, żywienia i alergii dotyczącej bezpieczeństwa
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia (noni) jako nowego składnika żywności, wydanej n

...on a request from the European Commission on the safety of ‘Morinda citrifolia (Noni) fruit
puree
and concentrate’ as a novel food ingredient came to the conclusion that the Noni fruit puree a
Dnia 13 marca 2009 r. w opinii naukowej panelu EFSA ds. produktów dietetycznych, żywienia i alergii dotyczącej bezpieczeństwa
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia (noni) jako nowego składnika żywności, wydanej na wniosek Komisji Europejskiej, stwierdzono, że przecier i koncentrat z owoców noni są bezpieczne dla ogółu ludności.

On 13 March 2009, EFSA in the ‘Scientific opinion of the Panel on Dietetic Products Nutrition and Allergies’ on a request from the European Commission on the safety of ‘Morinda citrifolia (Noni) fruit
puree
and concentrate’ as a novel food ingredient came to the conclusion that the Noni fruit puree and concentrate was safe for the general population.

W sprawozdaniu tym stwierdzono, iż stosowanie
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia jako składnika żywności jest dopuszczalne.

In that report it came to the conclusion that the use of the
puree
and concentrate of the fruits of Morinda citrifolia as a food ingredient was acceptable.
W sprawozdaniu tym stwierdzono, iż stosowanie
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia jako składnika żywności jest dopuszczalne.

In that report it came to the conclusion that the use of the
puree
and concentrate of the fruits of Morinda citrifolia as a food ingredient was acceptable.

zezwalająca na wprowadzenie do obrotu
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia jako nowego składnika żywności zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady

authorising the placing on the market of
puree
and concentrate of the fruits of Morinda citrifolia as a novel food ingredient under Regulation (EC) No 258/97 of the European Parliament and of the...
zezwalająca na wprowadzenie do obrotu
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia jako nowego składnika żywności zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady

authorising the placing on the market of
puree
and concentrate of the fruits of Morinda citrifolia as a novel food ingredient under Regulation (EC) No 258/97 of the European Parliament and of the Council

...Inc. zwróciło się do właściwych organów Belgii z wnioskiem o zezwolenie na wprowadzenie do obrotu
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia jako nowego składnika żywności.

...Tahitian Noni International Inc. made a request to the competent authorities of Belgium to place
puree
and concentrate of the fruits of Morinda citrifolia on the market as a novel food ingredient.
W dniu 20 kwietnia 2006 r. przedsiębiorstwo Tahitian Noni International Inc. zwróciło się do właściwych organów Belgii z wnioskiem o zezwolenie na wprowadzenie do obrotu
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia jako nowego składnika żywności.

On 20 April 2006 Tahitian Noni International Inc. made a request to the competent authorities of Belgium to place
puree
and concentrate of the fruits of Morinda citrifolia on the market as a novel food ingredient.

Specyfikacje
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia

Specifications of Morinda citrifolia fruit
puree
and concentrate
Specyfikacje
przecieru
i koncentratu z owoców Morinda citrifolia

Specifications of Morinda citrifolia fruit
puree
and concentrate

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich