Podobne wyszukiwania

Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: przecier
...masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past

...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, włączając masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)

...masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past)

...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane (włączając masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past)

Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)

...masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past

...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, włączając masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)

...włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy przetworzone lub zakonserwowane, włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts (other than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

...lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy (inne niż orzeszki ziemne) i pozostałe nasiona, i ich mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts (other than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

...lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy (inne niż orzeszki ziemne) i pozostałe nasiona, i ich mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts (other than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

...lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy (inne niż orzeszki ziemne) i pozostałe nasiona, i ich mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts (other than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty

Jams, jellies, marmalades,
puree
and pastes
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty

Jams, jellies, marmalades,
puree
and pastes

...włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...other than groundnuts; and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy przetworzone lub zakonserwowane, włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts; other than groundnuts; and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

...włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...other than groundnuts; and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy przetworzone lub zakonserwowane, włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts; other than groundnuts; and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

...włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy przetworzone lub zakonserwowane, włączając mieszanki, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts (other than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

...lub zakonserwowane (z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past)

...than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy (inne niż orzeszki ziemne) i pozostałe nasiona, i ich mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane (z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past)

Prepared or preserved nuts (other than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

...lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

...than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)
Orzechy (inne niż orzeszki ziemne) i pozostałe nasiona, i ich mieszanki, przetworzone lub zakonserwowane, z wyłączeniem konserwowanych octem lub kwasem octowym, cukrem, zamrożonych,
przecierów
i past

Prepared or preserved nuts (other than groundnuts); and other seeds and mixtures (excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes, preserved by sugar)

W produkcji soków,
przecierów
oraz nektarów owocowych noszących nazwę danego owocu lub nazwę zwyczajową produktu używa się gatunków odpowiadających nazwom botanicznym wymienionym w załączniku V. W...

...to the botanical name in Annex V shall be used in the preparation of fruit juices, fruit
purées
and fruit nectars bearing the product name for the applicable fruit or the common name of the
W produkcji soków,
przecierów
oraz nektarów owocowych noszących nazwę danego owocu lub nazwę zwyczajową produktu używa się gatunków odpowiadających nazwom botanicznym wymienionym w załączniku V. W przypadku gatunków owoców niezamieszczonych w załączniku V używa się prawidłowej nazwy botanicznej lub nazwy zwyczajowej.

The species corresponding to the botanical name in Annex V shall be used in the preparation of fruit juices, fruit
purées
and fruit nectars bearing the product name for the applicable fruit or the common name of the product. For fruit species not included in Annex V, the correct botanical or common name shall apply.

Przecier
malinowy

Raspberry
purée
Przecier
malinowy

Raspberry
purée

Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste
Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste

Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste
Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste

Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste
Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste

Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste
Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste

Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste
Przecier
pomidorowy i pasta, niezagęszczone (o zawartości suchej masy mniejszej niż 12 % masy)

Unconcentrated tomato
puree
and paste

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich