Baza aktów prawnych Unii Europejskiej Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: przecier
Przecier
i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego [12]
Plum
purée
and paste and prune purée
and paste, in immediate packings of a net content exceeding 100 kg, for industrial processing [12] Przecier
i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego [12]
Plum
purée
and paste and prune purée
and paste, in immediate packings of a net content exceeding 100 kg, for industrial processing [12] Przecier
i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego [12]
Plum
purée
and paste and prune purée
and paste, in immediate packings of a net content exceeding 100 kg, for industrial processing [12] Przecier
i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego [12]
Plum
purée
and paste and prune purée
and paste, in immediate packings of a net content exceeding 100 kg, for industrial processing [12] Przecier
i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego [12]
Plum
purée
and paste and prune purée
and paste, in immediate packings of a net content exceeding 100 kg, for industrial processing [12] Przecier
i pasta, ze śliwek, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 100 kg, do przetwórstwa przemysłowego [12]
Plum
purée
and paste and prune purée
and paste, in immediate packings of a net content exceeding 100 kg, for industrial processing [12]
dżemów, galaretek, marmolad,
przecierów
i past z bananów objętych podpozycjami ex20079939, ex20079957 i ex20079998
jams, jellies, marmalades,
purée
or pastes of bananas of subheadings ex20079939, ex20079957 and ex20079998
dżemów, galaretek, marmolad,
przecierów
i past z bananów objętych podpozycjami ex20079939, ex20079957 i ex20079998
jams, jellies, marmalades,
purée
or pastes of bananas of subheadings ex20079939, ex20079957 and ex20079998
dżemów, galaretek, marmolad,
przecierów
i past z bananów objętych podpozycjami ex20079939, ex20079950 i ex20079997
jams, jellies, marmalades,
purée
or pastes of bananas of subheadings ex20079939, ex20079950 and ex20079997
dżemów, galaretek, marmolad,
przecierów
i past z bananów objętych podpozycjami ex20079939, ex20079950 i ex20079997
jams, jellies, marmalades,
purée
or pastes of bananas of subheadings ex20079939, ex20079950 and ex20079997
Dżemy; marmolady; galaretki owocowe; owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty; będące przetworami ugotowanymi, z wykluczeniem owoców cytrusowych, przetworów homogenizowanych
Jams; marmalades; fruit jellies; fruit or nut
purees
and pastes; being cooked preparations (excluding of citrus fruit, homogenized preparations)
Dżemy; marmolady; galaretki owocowe; owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty; będące przetworami ugotowanymi, z wykluczeniem owoców cytrusowych, przetworów homogenizowanych
Jams; marmalades; fruit jellies; fruit or nut
purees
and pastes; being cooked preparations (excluding of citrus fruit, homogenized preparations)
Dżemy; marmolady; galaretki owocowe; owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty; będące przetworami ugotowanymi, z wykluczeniem owoców cytrusowych, przetworów homogenizowanych
Jams; marmalades; fruit jellies; fruit or nut
purees
and pastes; being cooked preparations (excluding citrus fruit, homogenised preparations)
Dżemy; marmolady; galaretki owocowe; owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty; będące przetworami ugotowanymi, z wykluczeniem owoców cytrusowych, przetworów homogenizowanych
Jams; marmalades; fruit jellies; fruit or nut
purees
and pastes; being cooked preparations (excluding citrus fruit, homogenised preparations)
Dżemy, marmolady, galaretki owocowe, owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty, będące przetworami ugotowanymi, z wyłączeniem owoców cytrusowych i przetworów homogenizowanych
Jams, marmalades, fruit jellies, fruit or nut
purees
and pastes, being cooked preparations (excluding of citrus fruit, homogenized preparations)
Dżemy, marmolady, galaretki owocowe, owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty, będące przetworami ugotowanymi, z wyłączeniem owoców cytrusowych i przetworów homogenizowanych
Jams, marmalades, fruit jellies, fruit or nut
purees
and pastes, being cooked preparations (excluding of citrus fruit, homogenized preparations)
Dżemy, marmolady, galaretki owocowe, owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty, będące przetworami ugotowanymi, z wyłączeniem owoców cytrusowych i przetworów homogenizowanych
Jams, marmalades, fruit jellies, fruit or nut
purees
and pastes, being cooked preparations (excluding citrus fruit and homogenised preparations)
Dżemy, marmolady, galaretki owocowe, owocowe lub orzechowe
przeciery
i pasty, będące przetworami ugotowanymi, z wyłączeniem owoców cytrusowych i przetworów homogenizowanych
Jams, marmalades, fruit jellies, fruit or nut
purees
and pastes, being cooked preparations (excluding citrus fruit and homogenised preparations)
Dżemy, galaretki, marmolady,
przeciery
i pasty bananowe
Jams, jellies, marmalades,
purées
and pastes of bananas
Dżemy, galaretki, marmolady,
przeciery
i pasty bananowe
Jams, jellies, marmalades,
purées
and pastes of bananas
Dżemy, galaretki, marmolady,
przeciery
i pasty bananowe
Jams, jellies, marmalades,
purées
and pastes of bananas
Dżemy, galaretki, marmolady,
przeciery
i pasty bananowe
Jams, jellies, marmalades,
purées
and pastes of bananas
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie pozostałych owoców, o zawartości cukru nieprzekraczającej 13 % masy, inne niż przetwory homogenizowane
Jams, fruit jellies, marmalades,
purées
and pastes, obtained by cooking of other fruit, with a sugar content not exceeding 13 % by weight, other than homogenised preparations
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie pozostałych owoców, o zawartości cukru nieprzekraczającej 13 % masy, inne niż przetwory homogenizowane
Jams, fruit jellies, marmalades,
purées
and pastes, obtained by cooking of other fruit, with a sugar content not exceeding 13 % by weight, other than homogenised preparations
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie owoców cytrusowych, o zawartości cukru nieprzekraczającej 13 % masy, inne niż przetwory homogenizowane
Jams, fruit jellies, marmalades,
purées
and pastes, obtained by cooking of citrus fruit, with a sugar content not exceeding 13 % by weight, other than homogenised preparations
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie owoców cytrusowych, o zawartości cukru nieprzekraczającej 13 % masy, inne niż przetwory homogenizowane
Jams, fruit jellies, marmalades,
purées
and pastes, obtained by cooking of citrus fruit, with a sugar content not exceeding 13 % by weight, other than homogenised preparations
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie owoców cytrusowych, inne niż przetwory homogenizowane, o zawartości cukru przekraczającej 13 % masy, ale...
Jams, jellies, marmalades,
puree
and pastes, obtained by cooking, other than homogenised preparations, of citrus fruit, with a sugar content exceeding 13 % but not exceeding 30 % by weight
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie owoców cytrusowych, inne niż przetwory homogenizowane, o zawartości cukru przekraczającej 13 % masy, ale nieprzekraczającej 30 % masy
Jams, jellies, marmalades,
puree
and pastes, obtained by cooking, other than homogenised preparations, of citrus fruit, with a sugar content exceeding 13 % but not exceeding 30 % by weight
Dżemy, galaretki, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie owoców cytrusowych, inne niż przetwory homogenizowane, o zawartości cukru przekraczającej 13 % masy, ale nieprzekraczającej...
Jams, jellies, marmalades,
puree
and pastes, obtained by cooking, other than homogenised preparations, of citrus fruit, with a sugar content exceeding 13 % but not exceeding 30 % by weight
Dżemy, galaretki, marmolady,
przeciery
i pasty, otrzymane przez gotowanie owoców cytrusowych, inne niż przetwory homogenizowane, o zawartości cukru przekraczającej 13 % masy, ale nieprzekraczającej 30 % masy
Jams, jellies, marmalades,
puree
and pastes, obtained by cooking, other than homogenised preparations, of citrus fruit, with a sugar content exceeding 13 % but not exceeding 30 % by weight
...masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, włączając masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
...masło z orzeszków ziemnych; z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, włączając masło z orzeszków ziemnych; z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
...masło z orzeszków ziemnych; z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, włączając masło z orzeszków ziemnych; z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
...masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, włączając masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
...masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
...or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)
Orzeszki ziemne, przetworzone lub zakonserwowane, włączając masło z orzeszków ziemnych, z wyłączeniem zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zamrożonych,
przecierów
i past
Prepared or preserved groundnuts (including peanut butter; excluding by vinegar or acetic acid, frozen,
purees
and pastes)