Podobne wyszukiwania

Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: przecier
Sok owocowy, miąższ owoców i
przecier
owocowy stosuje się zgodnie z dyrektywą Rady 2001/112/WE z dnia 20 grudnia 2001 r. odnoszącą się do soków owocowych i niektórych podobnych produktów...

Fruit juice, fruit pulp and fruit
purée
shall be applied in accordance with Council Directive 2001/112/EC of 20 December 2001 relating to fruit juices and certain similar products intended for human...
Sok owocowy, miąższ owoców i
przecier
owocowy stosuje się zgodnie z dyrektywą Rady 2001/112/WE z dnia 20 grudnia 2001 r. odnoszącą się do soków owocowych i niektórych podobnych produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi.

Fruit juice, fruit pulp and fruit
purée
shall be applied in accordance with Council Directive 2001/112/EC of 20 December 2001 relating to fruit juices and certain similar products intended for human consumption.

Sok owocowy, pulpa owoców lub
przecier
owocowy stosuje się zgodnie z dyrektywą Rady 2001/112/WE z dnia 20 grudnia 2001 r. odnoszącą się do soków owocowych i niektórych podobnych produktów...

Fruit juice, fruit pulp and fruit
purée
shall be applied in accordance with Council Directive 2001/112/EC of 20 December 2001 relating to fruit juices and certain similar products intended for human...
Sok owocowy, pulpa owoców lub
przecier
owocowy stosuje się zgodnie z dyrektywą Rady 2001/112/WE z dnia 20 grudnia 2001 r. odnoszącą się do soków owocowych i niektórych podobnych produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi.

Fruit juice, fruit pulp and fruit
purée
shall be applied in accordance with Council Directive 2001/112/EC of 20 December 2001 relating to fruit juices and certain similar products intended for human consumption.

...z mieszaniny kilku zagęszczonych soków owocowych oraz zagęszczonego soku warzywnego z dodatkiem
przecierów
owocowych, produkt stracił pierwotny charakter soku owocowego objętego pozycją 2009 (zob.

As the product is
obtained
from a mixture of several fruit juice concentrates and a vegetable juice concentrate with the addition of fruit
purees
, the product has lost the original character of a...
Ponieważ produkt otrzymywany jest z mieszaniny kilku zagęszczonych soków owocowych oraz zagęszczonego soku warzywnego z dodatkiem
przecierów
owocowych, produkt stracił pierwotny charakter soku owocowego objętego pozycją 2009 (zob. również Noty wyjaśniające do Systemu Zharmonizowanego do pozycji 2009).

As the product is
obtained
from a mixture of several fruit juice concentrates and a vegetable juice concentrate with the addition of fruit
purees
, the product has lost the original character of a fruit juice of heading 2009 (see also the Harmonized System Explanatory Notes to heading 2009).

Przeciery
owocowe inaczej przetworzone lub konserwowane, bez dodatku lub z dodatkiem cukru albo innej substancji słodzącej lub alkoholu, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone, przeznaczone do...

Fruit pulp otherwise prepared or preserved, whether or not containing added sugar or other sweetening matter or spirit, not elsewhere specified or included, for processing
Przeciery
owocowe inaczej przetworzone lub konserwowane, bez dodatku lub z dodatkiem cukru albo innej substancji słodzącej lub alkoholu, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone, przeznaczone do przetworzenia

Fruit pulp otherwise prepared or preserved, whether or not containing added sugar or other sweetening matter or spirit, not elsewhere specified or included, for processing

...wartość w skali Brixa ustanowiona w załączniku V dla odtworzonego soku owocowego oraz odtworzonego
przecieru
owocowego nie uwzględnia rozpuszczalnych substancji stałych zawartych w jakichkolwiek...

The minimum Brix level established in Annex V for reconstituted fruit juice and reconstituted fruit
purée
is exclusive of the soluble solids of any added optional ingredients and additives.
Minimalna wartość w skali Brixa ustanowiona w załączniku V dla odtworzonego soku owocowego oraz odtworzonego
przecieru
owocowego nie uwzględnia rozpuszczalnych substancji stałych zawartych w jakichkolwiek możliwych składnikach i dodatkach.

The minimum Brix level established in Annex V for reconstituted fruit juice and reconstituted fruit
purée
is exclusive of the soluble solids of any added optional ingredients and additives.

Minimalna zawartość soku lub
przecieru
owocowego (% objętości produktu końcowego)

Minimum juice and/or
purée
content (%
by
volume of finished product)
Minimalna zawartość soku lub
przecieru
owocowego (% objętości produktu końcowego)

Minimum juice and/or
purée
content (%
by
volume of finished product)

Produkt otrzymany z
przecieru
owocowego przez fizyczne usunięcie określonej ilości zawartej w nim wody.

The product obtained from fruit
purée
by the physical removal of a specific proportion of its water content.
Produkt otrzymany z
przecieru
owocowego przez fizyczne usunięcie określonej ilości zawartej w nim wody.

The product obtained from fruit
purée
by the physical removal of a specific proportion of its water content.

Ze względu na swój skład produkt ten, zawierający wyższą zawartość soku owocowego i
przecieru
owocowego, jest bardziej złożony niż aromatyzowane syropy cukrowe objęte kodem CN 21069059.

Because of its composition, the product containing higher quantities of fruit juice and fruit
purée
is more complex than the flavoured sugar syrups of CN code 21069059.
Ze względu na swój skład produkt ten, zawierający wyższą zawartość soku owocowego i
przecieru
owocowego, jest bardziej złożony niż aromatyzowane syropy cukrowe objęte kodem CN 21069059.

Because of its composition, the product containing higher quantities of fruit juice and fruit
purée
is more complex than the flavoured sugar syrups of CN code 21069059.

Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego, a następnie suszony.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
which is subsequently dried.
Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego, a następnie suszony.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
which is subsequently dried.

Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego, a następnie suszony.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
which is subsequently dried.
Produkt uzyskiwany podczas produkcji soku i
przecieru
owocowego, a następnie suszony.

Product obtained during the production of fruit juice and fruit
puree
which is subsequently dried.

Przeciery
owocowe otrzymane przez gotowanie, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej, do przetworzenia

Fruit
purée
obtained by cooking, whether or not containing added sugar or other sweetening matter, for processing
Przeciery
owocowe otrzymane przez gotowanie, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej, do przetworzenia

Fruit
purée
obtained by cooking, whether or not containing added sugar or other sweetening matter, for processing

Przeciery
owocowe otrzymywane przez gotowanie, bez dodatku lub z dodatkiem cukru albo innej substancji słodzącej, do przetworzenia:

Fruit
purée obtained
by cooking, whether or not containing added sugar or other sweetening matter, for processing
Przeciery
owocowe otrzymywane przez gotowanie, bez dodatku lub z dodatkiem cukru albo innej substancji słodzącej, do przetworzenia:

Fruit
purée obtained
by cooking, whether or not containing added sugar or other sweetening matter, for processing

Przeciery
owocowe otrzymywane przez gotowanie, nawet z dodat ekiem cukru lub innej substancji słodzącej, do przetworzenia:

Fruit
purée obtained
by cooking whether or not containing added sugar or other sweetening matter, for processing
Przeciery
owocowe otrzymywane przez gotowanie, nawet z dodat ekiem cukru lub innej substancji słodzącej, do przetworzenia:

Fruit
purée obtained
by cooking whether or not containing added sugar or other sweetening matter, for processing

Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
owocowe lub orzechowe i pasty owocowe lub orzechowe otrzymywane w wyniku obróbki cieplnej

Jams, fruit jellies, marmalades, fruit or nut
purée
and fruit or nut pastes,
obtained
by cooking
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
owocowe lub orzechowe i pasty owocowe lub orzechowe otrzymywane w wyniku obróbki cieplnej

Jams, fruit jellies, marmalades, fruit or nut
purée
and fruit or nut pastes,
obtained
by cooking

Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
owocowe lub orzechowe i pasty owocowe lub orzechowe otrzymywane w wyniku obróbki cieplnej

Jams, fruit jellies, marmalades, fruit or nut
purée
and fruit or nut pastes,
obtained
by cooking
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
owocowe lub orzechowe i pasty owocowe lub orzechowe otrzymywane w wyniku obróbki cieplnej

Jams, fruit jellies, marmalades, fruit or nut
purée
and fruit or nut pastes,
obtained
by cooking

Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
owocowe lub orzechowe i pasty owocowe lub orzechowe

Jams, fruit jellies, marmalades, fruit or nut
purée
and fruit or nut pastes
Dżemy, galaretki owocowe, marmolady,
przeciery
owocowe lub orzechowe i pasty owocowe lub orzechowe

Jams, fruit jellies, marmalades, fruit or nut
purée
and fruit or nut pastes

...cukrów lub miodu do produktów zdefiniowanych w pkt 1–4, do przecieru owocowego lub zagęszczonego
przecieru
owocowego lub do mieszanki tych produktów, oraz

...and/or honey to the products defined in points 1 to 4 to fruit purée and/or to concentrated fruit
purée
and/or to a mixture of those products, and
jest otrzymany przez dodanie wody z dodatkiem lub bez dodatku cukrów lub miodu do produktów zdefiniowanych w pkt 1–4, do przecieru owocowego lub zagęszczonego
przecieru
owocowego lub do mieszanki tych produktów, oraz

is obtained by adding water with or without the addition of sugars and/or honey to the products defined in points 1 to 4 to fruit purée and/or to concentrated fruit
purée
and/or to a mixture of those products, and

...celów tej kategorii fermentowane przetwory mleczne z owocami zawierają zawsze owoce, pulpę owoców,
przecier
owocowy lub sok owocowy.

...of this category, fermented milk products with fruit shall always contain fruit, fruit pulp, fruit
purée
or fruit juice.
Dla celów tej kategorii fermentowane przetwory mleczne z owocami zawierają zawsze owoce, pulpę owoców,
przecier
owocowy lub sok owocowy.

For the purpose of this category, fermented milk products with fruit shall always contain fruit, fruit pulp, fruit
purée
or fruit juice.

...tej kategorii fermentowane przetwory mleczne z owocami zawierają zawsze owoce, miąższ owoców,
przecier
owocowy lub sok owocowy.

...of this category, the milk products with fruit shall always contain fruit, fruit pulp, fruit
purée
or fruit juice.
Dla celów tej kategorii fermentowane przetwory mleczne z owocami zawierają zawsze owoce, miąższ owoców,
przecier
owocowy lub sok owocowy.

For the purpose of this category, the milk products with fruit shall always contain fruit, fruit pulp, fruit
purée
or fruit juice.

...wody z dodatkiem lub bez dodatku cukrów lub miodu do produktów zdefiniowanych w pkt 1–4, do
przecieru
owocowego lub zagęszczonego przecieru owocowego lub do mieszanki tych produktów, oraz

...or without the addition of sugars and/or honey to the products defined in points 1 to 4 to fruit
purée
and/or to concentrated fruit purée and/or to a mixture of those products, and
jest otrzymany przez dodanie wody z dodatkiem lub bez dodatku cukrów lub miodu do produktów zdefiniowanych w pkt 1–4, do
przecieru
owocowego lub zagęszczonego przecieru owocowego lub do mieszanki tych produktów, oraz

is obtained by adding water with or without the addition of sugars and/or honey to the products defined in points 1 to 4 to fruit
purée
and/or to concentrated fruit purée and/or to a mixture of those products, and

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich