Podobne wyszukiwania

Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: mono
E 472 a ACETIC ACID ESTERS OF
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 472 a
MONO
- I DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH ESTRYFIKOWANE KWASEM OCTOWYM
E 472 a ACETIC ACID ESTERS OF
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 472 a
MONO
- I DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH ESTRYFIKOWANE KWASEM OCTOWYM

Lactic acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono
- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym
Lactic acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono
- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym

Citric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono
- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym
Citric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono
- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym

E 472 d TARTARIC ACID ESTERS OF
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 472b
MONO
- I DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH ESTRYFIKOWANE KWASEM WINOWYM
E 472 d TARTARIC ACID ESTERS OF
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 472b
MONO
- I DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH ESTRYFIKOWANE KWASEM WINOWYM

E 472 d TARTARIC ACID ESTERS OF
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 472 d
MONO
- I DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH ESTRYFIKOWANE KWASEM WINOWYM
E 472 d TARTARIC ACID ESTERS OF
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 472 d
MONO
- I DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH ESTRYFIKOWANE KWASEM WINOWYM

Mono- and diacety tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem
mono
- i diacetylowinowym
Mono- and diacety tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem
mono
- i diacetylowinowym

Mixed acetic and tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono
- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane
mieszaniną
kwasu octowego i winowego
Mixed acetic and tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono
- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane
mieszaniną
kwasu octowego i winowego

Mono and diacetyl tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem
mono
- i diacetylowinowym
Mono and diacetyl tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides of fatty acids

Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem
mono
- i diacetylowinowym

E 479 b THERMALLY OXIDISED SOYA BEAN OIL INTERACTED WITH
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 479b TERMOUTLENIONY OLEJ SOJOWY Z
MONO
- I DIGLICERYDAMI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
E 479 b THERMALLY OXIDISED SOYA BEAN OIL INTERACTED WITH
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 479b TERMOUTLENIONY OLEJ SOJOWY Z
MONO
- I DIGLICERYDAMI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH

E 479 b THERMALLY OXIDISED SOYA BEAN OIL INTERACTED WITH
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 479 b TERMOUTLENIONY OLEJ SOJOWY Z
MONO
- I DIGLICERYDAMI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
E 479 b THERMALLY OXIDISED SOYA BEAN OIL INTERACTED WITH
MONO
- AND DIGLYCERIDES OF FATTY ACIDS

E 479 b TERMOUTLENIONY OLEJ SOJOWY Z
MONO
- I DIGLICERYDAMI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH

...and desodorisation under vacuum at 130 oC of 10 % of thermally oxidised soya bean oil and 90 %
mono
- and diglycerides of food fatty acids.

Uzyskiwany jest w procesie oddziaływania 10 % termoutlenionego oleju sojowego i 90 %
mono
- i diglicerydów spożywczych kwasów tłuszczowych i dezodoryzację w próżni, w temperaturze 130 oC.
It is produced by interaction and desodorisation under vacuum at 130 oC of 10 % of thermally oxidised soya bean oil and 90 %
mono
- and diglycerides of food fatty acids.

Uzyskiwany jest w procesie oddziaływania 10 % termoutlenionego oleju sojowego i 90 %
mono
- i diglicerydów spożywczych kwasów tłuszczowych i dezodoryzację w próżni, w temperaturze 130 oC.

...and deodorisation under vacuum at 130 °C of 10 % of thermally oxidised soya bean oil and 90 %
mono
- and diglycerides of food fatty acids.

Produkt otrzymuje się w wyniku reakcji
mieszaniny
10 % termoutlenionego oleju sojowego i 90 %
mono
- i diglicerydów spożywczych kwasów tłuszczowych i dezodoryzację w próżni, w temperaturze 130 °C.
It is produced by interaction and deodorisation under vacuum at 130 °C of 10 % of thermally oxidised soya bean oil and 90 %
mono
- and diglycerides of food fatty acids.

Produkt otrzymuje się w wyniku reakcji
mieszaniny
10 % termoutlenionego oleju sojowego i 90 %
mono
- i diglicerydów spożywczych kwasów tłuszczowych i dezodoryzację w próżni, w temperaturze 130 °C.

Acetic acid esters of
mono
- and diglycerides; Acetoglycerides; Acetylated mono- and diglycerides; Acetic and fatty acid esters of glycerol

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem octowym; acetoglicerydy; acetylowane mono- i diglicerydy; estry glicerolu, kwasu octowego i kwasu tłuszczowego
Acetic acid esters of
mono
- and diglycerides; Acetoglycerides; Acetylated mono- and diglycerides; Acetic and fatty acid esters of glycerol

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem octowym; acetoglicerydy; acetylowane mono- i diglicerydy; estry glicerolu, kwasu octowego i kwasu tłuszczowego

Mono
- and diglycerides, almond oil, ethoxylated (6 mol EO average molar ratio)

Mono
- i diglicerydy, olej migdałowy, etoksylowane (6 mol EO średni stosunek molowy),
Mono
- and diglycerides, almond oil, ethoxylated (6 mol EO average molar ratio)

Mono
- i diglicerydy, olej migdałowy, etoksylowane (6 mol EO średni stosunek molowy),

Lactic acid esters of
mono
- and diglycerides; Lactoglycerides; Mono- and diglycerides of fatty acids esterified with lactic acid

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem mlekowym; laktoglicerydy; estry mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych i kwasu mlekowego
Lactic acid esters of
mono
- and diglycerides; Lactoglycerides; Mono- and diglycerides of fatty acids esterified with lactic acid

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem mlekowym; laktoglicerydy; estry mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych i kwasu mlekowego

Diacetyltartaric acid esters of
mono
- and diglycerides; Mono-and diglycerides of fatty acids esterified with mono- and diacetyltartaric acid; Diacetyltartaric and fatty acid esters of glycerol

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem diacetylowinowym; estry mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych i kwasu mono- i diacetylowinowego; estry glicerolu, kwasu diacetylowinowego i kwasu...
Diacetyltartaric acid esters of
mono
- and diglycerides; Mono-and diglycerides of fatty acids esterified with mono- and diacetyltartaric acid; Diacetyltartaric and fatty acid esters of glycerol

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem diacetylowinowym; estry mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych i kwasu mono- i diacetylowinowego; estry glicerolu, kwasu diacetylowinowego i kwasu tłuszczowego

Tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides; Mono- and diglycerides of fatty acids esterified with tartaric acid

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem winowym; estry mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych i kwasu winowego
Tartaric acid esters of
mono
- and diglycerides; Mono- and diglycerides of fatty acids esterified with tartaric acid

Mono
- i diglicerydy estryfikowane kwasem winowym; estry mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych i kwasu winowego

...free fatty acids, oils or fats and natural components of seeds, fruits or animal tissues such as
mono
-, and diglycerides, lecithin and fibres.

...oleje lub tłuszcze oraz naturalne składniki ziaren, owoców lub tkanek zwierzęcych, takie jak
mono
- i dwuglicerydy, lecytyna i włókno.
Product obtained during the deacidification of oils and fats of vegetable or animal origin by means of alkali, followed by an acidulation with subsequent separation of the aqueous phase, containing free fatty acids, oils or fats and natural components of seeds, fruits or animal tissues such as
mono
-, and diglycerides, lecithin and fibres.

Produkt uzyskiwany podczas usuwania kwasów z olejów lub tłuszczów pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego przy pomocy zasad, a następnie zakwaszania poprzez rozdzielanie fazy wodnej, zawierający wolne kwasy tłuszczowe, oleje lub tłuszcze oraz naturalne składniki ziaren, owoców lub tkanek zwierzęcych, takie jak
mono
- i dwuglicerydy, lecytyna i włókno.

Mono
- and diglycerides, coconut oil, ethoxylated

Mono
- i diglicerydy, olej z orzecha kokosowego, etoksylowane
Mono
- and diglycerides, coconut oil, ethoxylated

Mono
- i diglicerydy, olej z orzecha kokosowego, etoksylowane

...bisulfite, gluten, cotton-seed oil, silicon dioxide, citric acid, gelatine, calcium carbonate,
mono
- and diglycerides, natural and artificial fragrances, and food colouring agents.

...(IV) sodu, gluten, olej bawełniany, ditlenek krzemu, kwas cytrynowy, żelatyna, węglan wapnia,
mono
- i diglicerydy, naturalne i sztuczne aromaty oraz barwniki spożywcze.
Furthermore the following substances are present: stearic acid, maleic acid, magnesium stearate, sodium bisulfite, gluten, cotton-seed oil, silicon dioxide, citric acid, gelatine, calcium carbonate,
mono
- and diglycerides, natural and artificial fragrances, and food colouring agents.

Ponadto obecne są następujące substancje: kwas stearynowy, kwas maleinowy, stearynian magnezu, wodorosiarczan (IV) sodu, gluten, olej bawełniany, ditlenek krzemu, kwas cytrynowy, żelatyna, węglan wapnia,
mono
- i diglicerydy, naturalne i sztuczne aromaty oraz barwniki spożywcze.

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich