Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: vinegar
Wine
vinegar
shall be vinegar which:

Ocet winny
to ocet:
Wine
vinegar
shall be vinegar which:

Ocet winny
to ocet:

Wine
vinegar
shall be vinegar which:

Ocet winny
to ocet:
Wine
vinegar
shall be vinegar which:

Ocet winny
to ocet:

Fermented vinegars and substitutes for
vinegar
, including those where the only added ingredients are flavourings;

octy fermentowane i substytuty
octu
, w tym te, których jedynymi dodanymi składnikami są środki aromatyzujące;
Fermented vinegars and substitutes for
vinegar
, including those where the only added ingredients are flavourings;

octy fermentowane i substytuty
octu
, w tym te, których jedynymi dodanymi składnikami są środki aromatyzujące;

The mixing with salt, the fermentation and the addition of
vinegar
is to be considered as a process of manufacturing which goes beyond the process mentioned in Note 1 to Chapter 9.

Mieszanie z solą, fermentację oraz dodanie
octu
należy uznać za proces wytwarzania, który wykracza poza proces, o którym mowa w uwadze 1. do działu 9.
The mixing with salt, the fermentation and the addition of
vinegar
is to be considered as a process of manufacturing which goes beyond the process mentioned in Note 1 to Chapter 9.

Mieszanie z solą, fermentację oraz dodanie
octu
należy uznać za proces wytwarzania, który wykracza poza proces, o którym mowa w uwadze 1. do działu 9.

There are almost 100 manufacturing plants producing vinegar in the city, where the fragrance of
vinegar
is in the air and vinegar-related eating habits and food culture can be seen everywhere.

...100 zakładów produkcyjnych, wytwarzających „ (Zhenjiang Xiang Cu)” w mieście, w którym zapach
octu
unosi się w powietrzu, a związane z
octem
nawyki żywieniowe i kultura żywienia są wszechobecne.
There are almost 100 manufacturing plants producing vinegar in the city, where the fragrance of
vinegar
is in the air and vinegar-related eating habits and food culture can be seen everywhere.

Istnieje około 100 zakładów produkcyjnych, wytwarzających „ (Zhenjiang Xiang Cu)” w mieście, w którym zapach
octu
unosi się w powietrzu, a związane z
octem
nawyki żywieniowe i kultura żywienia są wszechobecne.

After fermentation
vinegar
is added.

Po fermentacji dodaje się
ocet
.
After fermentation
vinegar
is added.

Po fermentacji dodaje się
ocet
.

in boiling water with 5 %
vinegar
added,

we wrzącej wodzie
zakwaszonej
w 5 %,
in boiling water with 5 %
vinegar
added,

we wrzącej wodzie
zakwaszonej
w 5 %,

in water with 5 %
vinegar
added.

w wodzie
zakwaszonej
w 5 %.
in water with 5 %
vinegar
added.

w wodzie
zakwaszonej
w 5 %.

Depending on length of storage, Zhenjiang Xiang Cu is divided into two categories, viz. ‘Fragrant
Vinegar
’, which is the regular form with a storage period of over 180 days, and ‘Mature Vinegar’,...

(Zhenjiang Xiang Cu)” dzieli się na dwie kategorie, tzn. „
ocet
wonny”, który jest zwykłą postacią
octu
o okresie przechowywania powyżej 180 dni; oraz „ocet dojrzały”, który odnosi się do octu wonnego...
Depending on length of storage, Zhenjiang Xiang Cu is divided into two categories, viz. ‘Fragrant
Vinegar
’, which is the regular form with a storage period of over 180 days, and ‘Mature Vinegar’, which refers to Zhenjiang Fragrant Vinegar with a storage period of over 365 days.

(Zhenjiang Xiang Cu)” dzieli się na dwie kategorie, tzn. „
ocet
wonny”, który jest zwykłą postacią
octu
o okresie przechowywania powyżej 180 dni; oraz „ocet dojrzały”, który odnosi się do octu wonnego Zhenjiang o okresie przechowywania powyżej 365 dni.

...‘Fragrant Vinegar’, which is the regular form with a storage period of over 180 days, and ‘Mature
Vinegar
’, which refers to Zhenjiang Fragrant Vinegar with a storage period of over 365 days.

...tzn. „ocet wonny”, który jest zwykłą postacią octu o okresie przechowywania powyżej 180 dni; oraz „
ocet
dojrzały”, który odnosi się do octu wonnego Zhenjiang o okresie przechowywania powyżej 365...
Depending on length of storage, Zhenjiang Xiang Cu is divided into two categories, viz. ‘Fragrant Vinegar’, which is the regular form with a storage period of over 180 days, and ‘Mature
Vinegar
’, which refers to Zhenjiang Fragrant Vinegar with a storage period of over 365 days.

(Zhenjiang Xiang Cu)” dzieli się na dwie kategorie, tzn. „ocet wonny”, który jest zwykłą postacią octu o okresie przechowywania powyżej 180 dni; oraz „
ocet
dojrzały”, który odnosi się do octu wonnego Zhenjiang o okresie przechowywania powyżej 365 dni.

Wine vinegar shall be
vinegar
which:

Ocet winny to
ocet
:
Wine vinegar shall be
vinegar
which:

Ocet winny to
ocet
:

"Wine vinegar" means
vinegar
which:

„Ocet winny” oznacza
ocet
:
"Wine vinegar" means
vinegar
which:

„Ocet winny” oznacza
ocet
:

Wine vinegar shall be
vinegar
which:

Ocet winny to
ocet
:
Wine vinegar shall be
vinegar
which:

Ocet winny to
ocet
:

Vinegar
, ext

Ocet
, wyciąg
Vinegar
, ext

Ocet
, wyciąg

Zhenjiang Xiang Cu is a kind of brewed rice
vinegar
made from; sticky rice is the main raw material.

(Zhenjiang Xiang Cu)” jest rodzajem
octu
ze sfermentowanego ryżu; głównym surowcem używanym do jego produkcji jest ryż kleisty.
Zhenjiang Xiang Cu is a kind of brewed rice
vinegar
made from; sticky rice is the main raw material.

(Zhenjiang Xiang Cu)” jest rodzajem
octu
ze sfermentowanego ryżu; głównym surowcem używanym do jego produkcji jest ryż kleisty.

Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina
Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina

Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina
Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina

Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina
Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina

Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina
Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet i substytuty
octu otrzymywane
z wina

Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet
winny
i jego namiastki
Vinegar and substitutes for
vinegar
made from wine

Ocet
winny
i jego namiastki

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich