Baza aktów prawnych Unii Europejskiej Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: filet
...(np. mięsnie, wątroba), jeżeli ryby są wystarczająco duże, lub podzielić ryby na części jadalne (
filet
) i niejadalne (wnętrzności).
...liver), may be used if the fish are sufficiently large or the fish may be divided into edible (
fillet
) and non-edible (viscera) fractions.
Jednakże do szczególnych celów można wykorzystać określone tkanki lub organy (np. mięsnie, wątroba), jeżeli ryby są wystarczająco duże, lub podzielić ryby na części jadalne (
filet
) i niejadalne (wnętrzności).
However, for special purposes, specified tissues or organs (e.g. muscle, liver), may be used if the fish are sufficiently large or the fish may be divided into edible (
fillet
) and non-edible (viscera) fractions. Filet
standardowy z ośćmi
Standard
fillet
, with bones Filet
standardowy z ośćmi
Standard
fillet
, with bones
F = świeży, FR = mrożony, RD = w całości, GG = oskrobany i wypatroszony, DR = oprawiony, FL =
filet
, OT = inne (opisać typ produktu: )
F = Fresh, FR = Frozen, RD = Round, GG = Gilled & Gutted, DR = Dressed, FL =
Fillet
, OT = Others (Describe the type of product: )
F = świeży, FR = mrożony, RD = w całości, GG = oskrobany i wypatroszony, DR = oprawiony, FL =
filet
, OT = inne (opisać typ produktu: )
F = Fresh, FR = Frozen, RD = Round, GG = Gilled & Gutted, DR = Dressed, FL =
Fillet
, OT = Others (Describe the type of product: ) Filet
bez skóry
Skinned
fillets
Filet
bez skóry
Skinned
fillets
Filet
bez skóry
Skinned
fillets
Filet
bez skóry
Skinned
fillets
filet
z piersi: cała lub połowa piersi bez kości, tj. bez mostka i żeber.
breast
fillet
: the whole or half of the breast deboned, i.e. without sternum and ribs. filet
z piersi: cała lub połowa piersi bez kości, tj. bez mostka i żeber.
breast
fillet
: the whole or half of the breast deboned, i.e. without sternum and ribs.
pierś indyka,
filet
z piersi indyka i pozbawione kości mięso z nogi: porcje wielkości około 100 g,
turkey breast, turkey breast
fillet
and boned leg meat: portions of about 100 g,
pierś indyka,
filet
z piersi indyka i pozbawione kości mięso z nogi: porcje wielkości około 100 g,
turkey breast, turkey breast
fillet
and boned leg meat: portions of about 100 g, Filet
z piersi indyka, bez skóry
Turkey breast
fillet
; without skin Filet
z piersi indyka, bez skóry
Turkey breast
fillet
; without skin Filet
z piersi indyka, bez skóry
Turkey breast
fillet
; without skin Filet
z piersi indyka, bez skóry
Turkey breast
fillet
; without skin filet
z piersi indyka, bez skóry;
turkey breast
fillet
, without skin; filet
z piersi indyka, bez skóry;
turkey breast
fillet
, without skin; filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,
turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15, filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,
turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15, filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,
turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15, filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,
turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15, Filet
z piersi indyczej może składać się wyłącznie z mięśnia piersiowego głębokiego;
In the case of turkey breast, the
fillet
may comprise the deep pectoral muscle only; Filet
z piersi indyczej może składać się wyłącznie z mięśnia piersiowego głębokiego;
In the case of turkey breast, the
fillet
may comprise the deep pectoral muscle only;
filet z piersi z obojczykiem:
filet
z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;
breast fillet with wishbone: the breast
fillet
without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the...
filet z piersi z obojczykiem:
filet
z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;
breast fillet with wishbone: the breast
fillet
without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the cut; filet
z piersi z obojczykiem: filet z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;
breast
fillet
with wishbone: the breast fillet without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the... filet
z piersi z obojczykiem: filet z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;
breast
fillet
with wishbone: the breast fillet without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the cut; filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,
chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12, filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,
chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12, filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,
chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12, filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,
chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12, filet
z piersi kurczaka: połowa piersi (pozbawionej kości) bez skóry,
chicken breast
fillet
: half of the boned breast without skin, filet
z piersi kurczaka: połowa piersi (pozbawionej kości) bez skóry,
chicken breast
fillet
: half of the boned breast without skin, Filet
z piersi kurczaka, bez skóry
Chicken breast
fillet
; without skin Filet
z piersi kurczaka, bez skóry
Chicken breast
fillet
; without skin Filet
z piersi kurczaka, bez skóry
Chicken breast
fillet
; without skin Filet
z piersi kurczaka, bez skóry
Chicken breast
fillet
; without skin