Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: filet
...(np. mięsnie, wątroba), jeżeli ryby są wystarczająco duże, lub podzielić ryby na części jadalne (
filet
) i niejadalne (wnętrzności).

...liver), may be used if the fish are sufficiently large or the fish may be divided into edible (
fillet
) and non-edible (viscera) fractions.
Jednakże do szczególnych celów można wykorzystać określone tkanki lub organy (np. mięsnie, wątroba), jeżeli ryby są wystarczająco duże, lub podzielić ryby na części jadalne (
filet
) i niejadalne (wnętrzności).

However, for special purposes, specified tissues or organs (e.g. muscle, liver), may be used if the fish are sufficiently large or the fish may be divided into edible (
fillet
) and non-edible (viscera) fractions.

Filet
standardowy z ośćmi

Standard
fillet
, with bones
Filet
standardowy z ośćmi

Standard
fillet
, with bones

F = świeży, FR = mrożony, RD = w całości, GG = oskrobany i wypatroszony, DR = oprawiony, FL =
filet
, OT = inne (opisać typ produktu: )

F = Fresh, FR = Frozen, RD = Round, GG = Gilled & Gutted, DR = Dressed, FL =
Fillet
, OT = Others (Describe the type of product: )
F = świeży, FR = mrożony, RD = w całości, GG = oskrobany i wypatroszony, DR = oprawiony, FL =
filet
, OT = inne (opisać typ produktu: )

F = Fresh, FR = Frozen, RD = Round, GG = Gilled & Gutted, DR = Dressed, FL =
Fillet
, OT = Others (Describe the type of product: )

Filet
bez skóry

Skinned
fillets
Filet
bez skóry

Skinned
fillets

Filet
bez skóry

Skinned
fillets
Filet
bez skóry

Skinned
fillets

filet
z piersi: cała lub połowa piersi bez kości, tj. bez mostka i żeber.

breast
fillet
: the whole or half of the breast deboned, i.e. without sternum and ribs.
filet
z piersi: cała lub połowa piersi bez kości, tj. bez mostka i żeber.

breast
fillet
: the whole or half of the breast deboned, i.e. without sternum and ribs.

pierś indyka,
filet
z piersi indyka i pozbawione kości mięso z nogi: porcje wielkości około 100 g,

turkey breast, turkey breast
fillet
and boned leg meat: portions of about 100 g,
pierś indyka,
filet
z piersi indyka i pozbawione kości mięso z nogi: porcje wielkości około 100 g,

turkey breast, turkey breast
fillet
and boned leg meat: portions of about 100 g,

Filet
z piersi indyka, bez skóry

Turkey breast
fillet
; without skin
Filet
z piersi indyka, bez skóry

Turkey breast
fillet
; without skin

Filet
z piersi indyka, bez skóry

Turkey breast
fillet
; without skin
Filet
z piersi indyka, bez skóry

Turkey breast
fillet
; without skin

filet
z piersi indyka, bez skóry;

turkey breast
fillet
, without skin;
filet
z piersi indyka, bez skóry;

turkey breast
fillet
, without skin;

filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,

turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15,
filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,

turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15,

filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,

turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15,
filet
z piersi indyczej: 3,05 ± 0,15,

turkey breast
fillet
: 3,05 ± 0,15,

Filet
z piersi indyczej może składać się wyłącznie z mięśnia piersiowego głębokiego;

In the case of turkey breast, the
fillet
may comprise the deep pectoral muscle only;
Filet
z piersi indyczej może składać się wyłącznie z mięśnia piersiowego głębokiego;

In the case of turkey breast, the
fillet
may comprise the deep pectoral muscle only;

filet z piersi z obojczykiem:
filet
z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;

breast fillet with wishbone: the breast
fillet
without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the...
filet z piersi z obojczykiem:
filet
z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;

breast fillet with wishbone: the breast
fillet
without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the cut;

filet
z piersi z obojczykiem: filet z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;

breast
fillet
with wishbone: the breast fillet without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the...
filet
z piersi z obojczykiem: filet z piersi, bez skóry, z obojczykiem i chrząstką mostka, przy czym masa obojczyka i chrząstki mostka nie przekracza 3 % całkowitej masy kawałka;

breast
fillet
with wishbone: the breast fillet without skin with the clavicle and the cartilaginous point of the sternum only, the weight of clavicle and cartilage not to exceed 3 % of that of the cut;

filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,

chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12,
filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,

chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12,

filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,

chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12,
filet
z piersi kurczaka: 3,19 ± 0,12,

chicken breast
fillet
: 3,19 ± 0,12,

filet
z piersi kurczaka: połowa piersi (pozbawionej kości) bez skóry,

chicken breast
fillet
: half of the boned breast without skin,
filet
z piersi kurczaka: połowa piersi (pozbawionej kości) bez skóry,

chicken breast
fillet
: half of the boned breast without skin,

Filet
z piersi kurczaka, bez skóry

Chicken breast
fillet
; without skin
Filet
z piersi kurczaka, bez skóry

Chicken breast
fillet
; without skin

Filet
z piersi kurczaka, bez skóry

Chicken breast
fillet
; without skin
Filet
z piersi kurczaka, bez skóry

Chicken breast
fillet
; without skin

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich