Baza aktów prawnych Unii Europejskiej Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: zanikły
...który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
, oraz o stosunku woda/białko nieprzekraczającym 3:2 uznaje się za produkt B.
...which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3:2 shall be considered to be a B-product.
Jednakże produkt przetworzony objęty kodem CN 02102090, który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
, oraz o stosunku woda/białko nieprzekraczającym 3:2 uznaje się za produkt B.
However, a processed product falling within CN code 02102090 which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3:2 shall be considered to be a B-product.
...który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3.2 jest uznawany za produkt B.
...which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3.2 shall be considered to be a B-product.
Jednakże produkt przetworzony objęty kodem CN 02102090, który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3.2 jest uznawany za produkt B.
However, a processed product falling within CN code 02102090 which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3.2 shall be considered to be a B-product.
...który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3,2, jest uznawany za produkt B.
...which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3:2 shall be considered to be a B-product.
Jednakże produkt przetworzony objęty kodem CN 02102090, który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3,2, jest uznawany za produkt B.
However, a processed product falling within CN code 02102090 which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3:2 shall be considered to be a B-product.
...który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
, oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3,2 jest uznawany za produkt B.
...which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3,2 shall be considered to be a B-product.
Jednakże produkt przetworzony objęty kodem CN 02102090, który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
, oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3,2 jest uznawany za produkt B.
However, a processed product falling within CN code 02102090 which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3,2 shall be considered to be a B-product.
...który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3.2 jest uznawany za produkt B.
...which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3.2 shall be considered to be a B-product.
Jednakże produkt przetworzony objęty kodem CN 02102090, który został ususzony lub uwędzony w taki sposób, że kolor i konsystencja świeżego mięsa zupełnie
zanikły
oraz ze stosunkiem woda/białko nieprzekraczającym 3.2 jest uznawany za produkt B.
However, a processed product falling within CN code 02102090 which has been dried or smoked so that the colour and consistency of the fresh meat has totally
disappeared
and with a water/protein ratio not exceeding 3.2 shall be considered to be a B-product.