Baza aktów prawnych Unii Europejskiej Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: fillet
...tego przetworzenia, jeżeli zostało ono dokonane: GUT dla patroszenia, HEAD dla odgławiania,
FILLET
dla filetowania itd. Jeśli ryb w ogóle nie preparowano, WHOLE dla całej ryby.
Indicate the nature of this processing if any: GUT
for
gutting, HEAD for
heading, FILLET for
filleting, etc. Where no processing has taken place, WHOLE for whole fish.
Należy wskazać charakter tego przetworzenia, jeżeli zostało ono dokonane: GUT dla patroszenia, HEAD dla odgławiania,
FILLET
dla filetowania itd. Jeśli ryb w ogóle nie preparowano, WHOLE dla całej ryby.
Indicate the nature of this processing if any: GUT
for
gutting, HEAD for
heading, FILLET for
filleting, etc. Where no processing has taken place, WHOLE for whole fish.
...tego przetworzenia, jeżeli zostało ono dokonane: GUT dla patroszenia, HEAD dla odgławiania,
FILLET
dla filetowania itd. Jeśli ryb w ogóle nie preparowano, WHOLE dla całej ryby.
Indicate the nature of this processing if any: GUT
for
gutting, HEAD for
heading, FILLET for
filleting, etc. Where no processing has taken place, WHOLE for whole fish.
Należy wskazać charakter tego przetworzenia, jeżeli zostało ono dokonane: GUT dla patroszenia, HEAD dla odgławiania,
FILLET
dla filetowania itd. Jeśli ryb w ogóle nie preparowano, WHOLE dla całej ryby.
Indicate the nature of this processing if any: GUT
for
gutting, HEAD for
heading, FILLET for
filleting, etc. Where no processing has taken place, WHOLE for whole fish.