Baza aktów prawnych Unii Europejskiej  Cytaty odnotowujące konkretne użycie tłumaczeń słów angielsko-polskich i polsko-angielskich umieszczone w serwisie Translatica.pl pochodzą z Bazy danych DGT-TM, która jest wyłączną własnością Komisji Europejskiej i została udostępniona bezpłatnie i bez ograniczeń terytorialnych. Data dostępu do bazy 02.09.2019. Dokładne informacje nt. pochodzenia źródła tłumaczenia oraz daty powstania dokumentu w bazie DGT-TM zostały umieszczone pod poszczególnymi cytatami wraz z aktywnym odnośnikiem do oryginalnego dokumentu z bazy.
 
Lista cytatów w języku polskim i angielskim zawierająca frazę: filet
Filets
known as ‘loins’ of tunas and skipjack, for processing [1] [2]

Filety
znane jako „loins” z tuńczyka i bonito, do przetwarzania [1] [2]
Filets
known as ‘loins’ of tunas and skipjack, for processing [1] [2]

Filety
znane jako „loins” z tuńczyka i bonito, do przetwarzania [1] [2]

Filets
known as ‘loins’ of tunas and skipjack, for processing [2] [3]

Filety
znane jako „loins” z tuńczyka i tuńczyka bonito, do przetwarzania [2] [3]
Filets
known as ‘loins’ of tunas and skipjack, for processing [2] [3]

Filety
znane jako „loins” z tuńczyka i tuńczyka bonito, do przetwarzania [2] [3]

Filets
known as ‘loins’ of tunas and skipjack, for processing [1] [2]

Filety
znane jako „loins” z tuńczyka i tuńczyk bonito, do przetwarzania [1] [2]
Filets
known as ‘loins’ of tunas and skipjack, for processing [1] [2]

Filety
znane jako „loins” z tuńczyka i tuńczyk bonito, do przetwarzania [1] [2]

...products and prepared fishery products which have the appearance of a cut, joint, slice, portion,
filet
or of a whole fishery product.

...rybołówstwa i przygotowanych produktów rybołówstwa w formie płata, sztuki, plastra, porcji,
filetu
lub całego produktu rybołówstwa.
The same rules shall apply in the case of fishery products and prepared fishery products which have the appearance of a cut, joint, slice, portion,
filet
or of a whole fishery product.

Ta sama zasada ma zastosowanie do produktów rybołówstwa i przygotowanych produktów rybołówstwa w formie płata, sztuki, plastra, porcji,
filetu
lub całego produktu rybołówstwa.

only bacon,
filet
de bacon and similar products: Immersion cured for 4 to 5 days at 5 to 7 °C, matured for typically 24 to 40 hours at 22 °C, possibly smoked for 24 hrs at 20 to 25 °C and stored for...

Peklowane w zalewie przez 4–5 dni w temp. 5–7 °C, dojrzewa zwykle przez 24–40 godzin w temp. 22 °C, mogą być wędzone przez 24 godziny w temp. 20–25 °C i przechowywane przez 3–6 tygodni w temp. 12–14...
only bacon,
filet
de bacon and similar products: Immersion cured for 4 to 5 days at 5 to 7 °C, matured for typically 24 to 40 hours at 22 °C, possibly smoked for 24 hrs at 20 to 25 °C and stored for 3 to 6 weeks at 12 to 14 °C.

Peklowane w zalewie przez 4–5 dni w temp. 5–7 °C, dojrzewa zwykle przez 24–40 godzin w temp. 22 °C, mogą być wędzone przez 24 godziny w temp. 20–25 °C i przechowywane przez 3–6 tygodni w temp. 12–14 °C.

only bacon,
filet
de bacon and similar products: Immersion cured for 4 to 5 days at 5 to 7 °C, matured for typically 24 to 40 hours at 22 °C, possibly smoked for 24 hrs at 20 to 25 °C and stored for...

Peklowane w zalewie przez 4–5 dni w temp. 5–7 °C, dojrzewa zwykle przez 24–40 godzin w temp. 22 °C, mogą być wędzone przez 24 godziny w temp. 20–25 °C i przechowywane przez 3–6 tygodni w temp. 12–14...
only bacon,
filet
de bacon and similar products: Immersion cured for 4 to 5 days at 5 to 7 °C, matured for typically 24 to 40 hours at 22 °C, possibly smoked for 24 hrs at 20 to 25 °C and stored for 3 to 6 weeks at 12 to 14 °C

Peklowane w zalewie przez 4–5 dni w temp. 5–7 °C, dojrzewa zwykle przez 24–40 godzin w temp. 22 °C, mogą być wędzone przez 24 godziny w temp. 20–25 °C i przechowywane przez 3–6 tygodni w temp. 12–14 °C.

Lista haseł polskich
Lista haseł angielskich
Lista haseł niemieckich
Lista haseł włoskich
Lista haseł rosyjskich